Anasayfa / Laboratuarımız

Laboratuarımız

Bebekleriniz Laboratuvarımızda Emin Ellerde!!!

Merkezimizde Tüp Bebek tedavisinde yumurtaların anne adayından uygun bir şekilde alınıp, klasik tüp bebek uygulaması ya da mikroenjeksiyonun yapılarak kaliteli embriyo olarak transfere hazır hale getirilmesi işimizin odak noktasıdır. Çoğul gebeliklerin önlenmesi açısından 1 ya da en fazla 2 embriyo seçilebilecek şekilde blastosist (5. Gün embriyosu) aşamasına kadar kültürün devam ettirilmesi de embriyoloğun sorumluluğunda laboratuvar ekibimizin işidir.

lab-t2lab-t1

Tüp bebek tedavisinde laboratuvar çok kritik bir rol oynar. Laboratuvarın iyi sonuçlar vermesi öncelikle iyi planlanmış, gerekli cihazlarla donatılmış olması, embriyologlar, titiz bir çalışma ve ciddi bir kalite kontrol sisteminin kurulması ile mümkündür. Başarıyı belirleyen unsurlar detaylarda gizli olduğundan çalışma ortamı ve ekipmanın düzenli aralıklarla kontrol edilmesi ve aksaklıkların hemen giderilmesi zorunludur.

lab-t3 lab-t4

İzolasyon ve sterilizasyonun esas olduğu embriyoloji ve androloji laboratuvarlarında tanı ve tedavi amacı ile gerçekleştirilecek tüm işlemler ulusal ve uluslararası belirtilen standartlara uygun olarak standardize edilmektedir. Laboratuvarımıza giriş çıkışlar minimuma indirilmiştir ve yalnızca görevli personel uygun giysiler ile laboratuvara girebilmektedir. Laboratuvardaki kullanılar cihazların kurulum, bakım ve kalibrasyonlarının uygun periyotlarda teknik bilgiye sahip kişilerce yapılmaktadır. Günlük temizlik sabah işlemlere başlamadan önce yapılır.

lab-t5 lab-t6

Embriyoların muhafaza edildiği inkübatör adı verilen makinelerin içindeki  CO2, O2 nem ve su seviyeleri kontrol edilir ve sapma görülüyorsa hemen müdahale edilir. Yumurta, sperm ve embriyoların ileme tabi tutulduğu kabinlerin ısıları, buzdolabı ısıları, mikroenjeksiyon yapılan mikroskop yüzeylerinin ısıları, ısıtıcı bloklar kontrol edilip listelere kayıt edilir. Laboratuvarın hava kalitesi çok önemlidir.

lab-t7 lab-t8

Havalandırma sistemimiz tüp bebek merkezine özel olarak, ana binadan ayrıdır. Merkezimizde klimadakiHEPA filtre adı verilen filtrelere ek olarak CODA filtreler ve uçucu organik bileşikler için de aktif karbon filtreler kulanılmaktadır. Bu özellik pek az sayıdaki laboratuvarda kullanılan ve  laboratuvarın hava kalitesini ideale yakın duruma getiren bir teknolojidir.

Labaratuvar Tank

Filtreler belli periyotlarda değişmektedir. Embriyoların içinde saklandığı kimyasal maddelerin her yeni gelen siparişte pH (asitlik) değerleri ölçülür ve gerekiyorsa inkübatör ayarları tekrar yapılır. Embriyoların dondurulmuş olarak saklandığı  tankların sıvı azot seviyeleri haftada 2 kere kontrol edilip belli seviyenin altında ise azot eklenmektedir.

Labaratuvar Tank

Kalite kontrol işlemleri sırasında ölçülen ve gözlenen herbir parametreye ait veriler titiz bir şekilde kayıt edilmektedir. Ancak en önemli koşul, kalite kontrolü gerçekleştirecek ve tümüyle performansı değerlendirecek embriyoloji laboratuvar personelinin kalitesidir.

Merkezimizde çalışan laboratuvar ekibimiz uzun yıllardır bu konuda emek vermiş deneyimli kişilerden oluşmaktadır.